HAVAZÁS – A hó nehezíti a szemétszállítást Pécsett

Át kellett szervezni a pécsi mecsekoldali utcák hulladékszállítását, mivel a nagyméretû kukásautók nem tudnak behajtani a meredek és havas utcákba – közölte Lóczi Szidónia, a pécsi BIOKOM Kft. PR-menedzsere. A nagyobb gyûjtõautók helyett kisebb méretû, 5 tonnás autókat kell üzembe állítani.

Ezek képesek felmenni meredek úton olyan nehezített terepviszony mellett is, amikor szlalomozni kell az útszéleken gazdátlanul parkoló személyautók között. Ezért jelenleg terepjárókkal és kisebb méretû kukásautókkal oldják meg a hulladékszállítást, ami a hegyoldali utcákban a megszokotthoz képest késõbb történik meg.

“Ha sikerül eljutni egy utcába és semmi nem gátolja a gyûjtõautó közlekedését, még mindig elõfordulhat és fõleg társasházi övezetben, hogy magát a nagyméretû gyûjtõedényt nem tudják munkatársaink megközelíteni, illetve az elõtte megrekedt vagy kialakult jégpáncél miatt megmozdítani” – mondta el Lóczi Szidónia. Hozzátette: a kukák jégtõl történõ megtisztítása és a hozzáférés biztosítása a tulajdonosok dolga és érdeke, hiszen a befagyott edény rángatásával maga a kuka is megsérülhet, anyagi kárt okozva a hanyag tulajdonosnak.