Havazás – Szabolcsban lelassult a közlekedés, Borsodban a lefagyások okozhatnak gondot

Miskolc, 2016. január 15. Autók haladnak a sűrű hóesésben Miskolc belvárosában, a Görgey Artúr utcában 2016. január 15-én reggel.
Miskolc, 2016. január 15. Autók haladnak a sűrű hóesésben Miskolc belvárosában, a Görgey Artúr utcában 2016. január 15-én reggel. - © MTI Fotó: Vajda János
Miskolc/Nyíregyháza – Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a délután kezdődött havazás miatt lelassult a közlekedés, Borsodban már nem esik a hó, de éjszaka a lefagyások okozhatnak gondot.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében kora délután kezdett el havazni, a megyeszékhely környékén péntek estig néhány centiméter hullott le.

A főutak és az autópályák latyakosak, vizesek, de jól járhatóak, a forgalom azonban kissé lelassult Nyíregyházán és környékén – tapasztalta az MTI tudósítója.

Dóka Imre, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, délután öt óráig két baleset történt a megyei útjain, Baktalórántházánál egy román rendszámú mikrobusz borult fel, Tiszabercel és Gávavencsellő között pedig egy személyautó borult az árokba. Egyik balesetben sem sérült meg senki – közölte a szóvivő.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében délelőttől már nem esik a hó, az enyhébb időjárásnak köszönhetően mindenhol olvad, az esti, éjszakai órákban inkább a lefagyások okozhatnak gondot az autósoknak, ugyanakkor a közútkezelő társaság munkagépei folyamatosan dolgoznak – mondta Papp József a társaság megyei ügyeletese az MTI-nek.

A megyében péntekre virradóra, illetve a reggeli órákra helyenként öt-nyolc centiméter vastagságú hó esett, de az edelényi, putnoki térségben nyolc-tíz centimétert is mértek. Több baleset is történt, ezek közül a legsúlyosabb a 3-as számú fő úton Garadna település közelében, ahol öten sérültek meg amikor két kamion és egy kisbusz ütközött össze.

A bükki síparadicsomnak is nevezett Bánkút síklubjának honlapja arról adott hírt, hogy szombaton elindítják a szánkópályán található E és L jelű felvonókat, illetve a D jelű felvonót is. Bánkúton 13 centiméternyi hó esett pénteken.

Debrecenben délután sűrű hószállingózás volt.

– MTI –