osztálytalálkozó

2019.09.03. 13:30

Ötven plusz egy éves találkozó

Rendhagyó találkozót tartottak Hejőkeresztúrban.

Együtt a csapat

Forrás: ÉM

A hejőkeresztúri körzeti általános iskolában, az 1967/68-as évben végzett tanulók a napokban 50+1 éves találkozóra gyűltek össze.

Sok iskolában rendeznek hasonló jellegű találkozókat, hiszen ha egy osztályközösség összetartó volt, akkor időről időre összegyűlnek, hogy megtudják, mi történt a többiekkel. Csonka Péter és Korcsog Antal szervezők azonban egy rendhagyó beszámolót küldtek a saját találkozójukról.

Az első

– Még soha nem volt korábban összejövetelünk – mondja Csonka Péter és Korcsog Antal. – Eredetileg 2018-ra terveztük a találkozót, de sajnos betegség miatt ez egy évet csúszott. Így magunk között 50+1 évesnek neveztük el. Az iskolánál gyűltünk össze, és igencsak vizslattuk egymás arcát (Hát te, ki vagy?), hiszen az elmúlt több mint 50 év azért megváltoztatta az akkori gyermeki arcvonásokat. Utána a régi tantermünkben tartottunk egy „osztályfőnöki órát” szeretett osztályfőnökünkkel, Hortobágyi Györgyné Éva nénivel. Itt mindenki elmondta, hogy mi történt vele az elmúlt évtizedekben, milyen a család összetétele, hány unokájuk van már. Az eredeti osztálylétszámunk 36 fő volt, sajnos ebből már tízen elhunytak. Amikor a névsor­olvasásnál rájuk került a sor, értük egy-egy mécsest gyújtottunk meg, és az óra végén egyperces néma felállással adóztunk minden elhunyt osztálytársunk és elhunyt tanáraink emlékére. A 36 diákból 20-an voltak jelen. Ez nagyon szép ennyi év után. Az osztályfőnöki óra után felkerekedtünk és elautóztunk Nagycsécsre, ahol egy finom estebéd mellett tovább folytattuk a beszélgetést a régi emlékekről.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában