Havazás – Hetvenszer kellett kivonulniuk a tűzoltóknak

Budapest, 2012. október 30., kedd (MTI) – A hétfői havazással összefüggésben országszerte hetvenszer vonultak ki a tűzoltók, hogy árokba csúszott autókat szabadítsanak ki, kidőlt fákat és leszakadt faágakat távolítsanak el – tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője kedden az MTI-t.

Petróczi Tímea hozzátette, az időjárás miatt több településen csaknem háromezer ember maradt órákra áram nélkül.
A tűzoltók 11 megyében vonultak ki a havazás miatt, a legtöbbször Nógrád, Vas, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megyében. A csúszós út miatt csak egy személyi sérüléssel járó baleset történt.

A szóvivő elmondta azt is, hogy hétfőn a tiszaújvárosi tűzoltók egy veszélyes üzem területén keletkezett tűzhöz mentek ki, de mire odaértek, a helyi szakemberek eloltották a lángokat. Mivel tűzveszélyes anyag került a környezetbe, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság azonnali hatállyal elrendelte a hatósági ellenőrzést, valamint a tűzvizsgálati eljárást.

A szóvivő közölte, Sátoraljaújhelyen tízen szén-monoxid-mérgezést szenvedtek egy irodaépületben. A szakemberek ellenőrzést tartottak, és a fűtési és a szellőztető rendszer soron kívüli felülvizsgálatára kötelezték a szolgáltatókat – tette hozzá.

– MTI –

Címkék: ,