Havazás – Kiszabadították Hejcét is

Hejce, Pányok – Hétfőn reggel fél nyolctól a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Hejce is megközelíthető közúton. A települést még vasárnap zárta el a külvilágtól az erős havazás. Az úton egyébként egy méter magas hótorlaszokat is kialakított a szél, a hómarók eddig is próbálkoztak az út felszabadításával, de csak hétfőn reggel jártak sikerrel, miután elállt a szél.

Hejcére vezetõ utat hétfõn reggel fél nyolcra sikerült járhatóvá tenni – tájékoztatta a Független Hírügynökséget a Magyar Közút Kht. Észak-alföldi Regionális Fõmérnökségének ügyeletese. Az úton a hétvégi erõs havazás után a szél egy méter magas hótorlaszokat alakított ki. A hómarók eddig hiába próbálkoztak, a takarítás után 15-20 perccel újra visszahordta a havat a szél az útra. Hétfõn reggelre viszont elállt a szél, fél nyolcra sikerült letisztítani az utat. A reggeli órákban még a járható rész szélesítésén dolgoznak.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, a másik, korábban a által elzárt települést, Pányokot néhány órával korábban, hétfõn hajnalban szabadították ki a közútkezelõ munkatársai.