Helyi közélet

2012.07.17. 17:34

Befizette a vitatott útiköltséget a polgármester

Szikszó - Szikszó polgármestere továbbra is bízik benne, hogy a bíróság előtt be tudja bizonyítani ártatlanságát.

Szikszó - Szikszó polgármestere továbbra is bízik benne, hogy a bíróság előtt be tudja bizonyítani ártatlanságát.„Vitatott útiköltség” címen néhány héttel ezelőtt befizetett a szikszói önkormányzat pénztárába 960 ezer forintot Füzesséri József, a város polgármestere, tájékoztatta portálunkat Maros Éva, az önkormányzat sajtófelelőse.

Mint ahogy arról májusban beszámoltunk, nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmény miatt a Miskolc Városi Ügyészség vádat emelt Füzesséri József ellen. A vádirat szerint a polgármester az önkormányzat tulajdonában lévő személyautót havi 2000-2000 kilométerig hivatalos és magánutakra egyaránt igénybe vehette, amennyiben a magáncélú használat költségeit megtéríti. A vádhatóság szerint azonban 2007-2009-ben Füzesséri József folyamatosan megtévesztette az önkormányzatot a gépkocsi használatával kapcsolatban, a menetlevelekben és az útnyilvántartásokban valótlan adatokat tüntetett fel, magánútjait hivatalos használatként tartotta nyilván, amivel az önkormányzatának 963 ezer forint kárt okozott.

Maros Éva leszögezte: a polgármester azzal, hogy vitatott útköltség címen a fenti összeget befizette, továbbra sem ismerte el bűnösségét, mint mondta, minden esetben a város érdekében használta a hivatali gépkocsiját. A pénzt Füzesséri József azért fizette be, mert nem akar perben és haragban lenni saját önkormányzatával, és bízik benne, hogy miután a bíróság előtt bebizonyította ártatlanságát, ezt az összeget vissza fogja kapni.

ÉM-SZP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában