Hatvanöt szabálytalan autós a nyilvános közlekedési ellenőrzésen

Hatvanöt autóst bírságoltak meg vagy jelentettek fel a rendőrök pénteken délelőtt, amikor újságírók előtt tartottak közlekedési akciót a fővárosban. Az ellenőrzés célja az volt, hogy kiszűrjék a szabálytalan, agresszív és másokat veszélyeztető sofőröket úgy, hogy reakciójukkal az egyenruhások mellett a sajtó munkatársai is szembesüljenek.

A főváros több kerületében razziáztak a rendőrök pénteken délelőtt, ám az egyenruhások mellett az újságírók is végignézhették az intézkedéseket. Az akció célja az volt, hogy kiszűrjék azokat a sofőröket, akik nem tartják be a sebességhatárokat, a buszsávokat használják, vagy épp a mozgássérülteknek fenntartott parkolókban állnak le. A négyórás razzián az egyenruhások 22 autósnak helyszíni bírságot szabtak ki összesen 155 ezer forint értékben és 43 szabálysértési feljelentést tettek. Ezekre elsősorban a gyorshajtás miatt volt szükség vagy a sofőrnek nem volt jogosítványa, esetleg az autó műszaki engedélye járt már le.

Az akcióban részt vettek a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai is, akik 27 járművet világítottak át és ezekből 4-et soron kívüli műszaki vizsgára rendeltek be. A polgárőrök is besegítettek a rendszámfelismerő készülékükkel és 3500-nál is több vizsgált autóból egy körözöttre bukkantak.