Hatvannégy pontot hozott a „konyhára” Párizs

Miskolc – Gercsák Szabina helyezetlen maradt a hét végi Grand Slam viadalon, de jócskán gazdagodott.

A francia fővárosban ötszörös szorzójú olimpiai pontszerző cselgáncsviadalt rendeztek a hét végén. A nők 70 kilós súlycsoportjában vasárnap lépett tatamira Gercsák Szabina, a Hell Miskolci Judo Club tagja, aki két meccset vívott.

A hosszabbításban

– Tanítványom az első fordulóban a belga Taemanst waza-arival és intésekkel verte – mondta a párizsi vonal végén Flórusz János, a Hell MJC elnök-vezetőedzője. – A nyolc közé jutásért a japán Tatshimoto következett. Szabina többet támadott, az ázsiait sidóval kellett volna büntetni, így ha úgy tetszik, kihozták a meccset döntetlenre. Jött a hosszabbítás, ebben yukót adtak a távol-keletinek, de dobása nem volt egyértelmű. Majd vissza kell nézni a felvételt, addig erről nem tudok állást foglalni. A vereség azt jelentette, hogy Szabina helyezetlen maradt, de így is 64 olimpiai pontot szerzett, s ez még jól jöhet számára. Egyébként nagyon nehéz ágra került: ha megveri a japánt, akkor egy korábbi vébé-­döntőssel, majd az aktuális világbajnokkal meccselhetett volna. A tanulság: minden tornából lehet profitálni és igenis verhető a felnőtt mezőny.

A Flórusz–Gercsák duó szerdáig a párizsi edzőtáborban marad, majd két hét múlva a düsseldorfi Grand Slam következik számukra. Gercsák Szabinához és edzőjéhez tartozik, hogy mindketten díjat vehettek át a Budapest Kongresszusi Központban megtartott Heraklész-gálán.

ÉM-KTSporthírek


hirdetés
hirdet�s