Hatvankét emberért pályázik Újhely

Sátoraljaújhely kilenc környékbeli településsel összesen hatvankét ember foglalkoztatására pályázik – hangzott el a sátoraljaújhelyi képviselőtestület csütörtöki rendkívüli ülésén.

Ehhez a pályázathoz negyvenmillió forintos támogatást várnak az államtól. Amennyiben a pályázat sikeresnek bizonyul, akkor ez a program május közepétől november közepéig tartana. A közmunkaprogram keretében a foglalkoztatottak a parkok gondozását, a folyóvizek árkainak rendbentartását és intézményfelújításokat végeznének el. A pályázott támogatásból fedeznék a béreket, azok járulékait, a munkaruhát, valamint annak a képzésnek a költségeit, amely során egy hónapon keresztül a programban részt vevők közül tizenhárman parkgondozást tanulnának az egyik sátoraljaújhelyi középiskolában.

A közmunkások közül huszan dolgoznának Sátoraljaújhelyen, heten-heten Pálházán és Hollóházán, huszonnyolc munkaerőn pedig hét kistelepülés osztozik.
Az ülésen tárgyaltak a Zempléni Vízmű Kft. felügyelő bizottságába delegálandó személyekről is. A cégben közel ötven százalékos tulajdonrésszel rendelkező város szeretné kibővíteni a testületet nyolc tagúra, amelybe három tagot, Hrencsik Imrét,Baki Zsoltot és Szőnyi István jelölik Ezt követően zárt ülésen arról határozott a testület, hogy dr. Jármy Tibort Dankó Dénes alpolgármester váltja a Sátoraljaújhelyi Bűnmegelőzési Bizottság vezetői helyén.
-bg-