Helyi közélet

2009.01.04. 13:04

Jó a pálya, csúszik a jég Miskolcon

<p>Miskolc - Szombat délelőtt a Miskolci Jégcsarnok pénztára előtt hatalmas sor keletkezett. Még egy pár perc, és végre bebocsátást nyertek a korcsolyázni vágyó gyerekek és felnőttek.&#160;<dia width="960" height="800" alt="Jó a pálya, csúszik a jég Miskolcon 2009.01.04."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/J__a_p_lya__cs_szik_a_j_g_Miskolcon_2009_01_1/index.shtml , SERIE ,960,800)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Jó a pálya, csúszik a jég Miskolcon 2009.01.04." /></a></dia></p>

Szombat délelőtt a Miskolci Jégcsarnok pénztára előtt hatalmas sor keletkezett. Még egy pár perc, és végre bebocsátást nyertek a korcsolyázni vágyó gyerekek és felnőttek. A jegyeket ellenőrző út szerint nem kell csodálkozni a tömegen, a téli szünet napjaiban mindig ilyen sokan szerettek volna a jégen siklani.
Volt, aki, egy pillanat alatt magára húzta a korcsolyacipőjét, hogy minél hamarabb birtokba vegye a csarnok jegét.

Fogócskáznak

Buday Ádám a barátjával érkezett.
– Jó ez a pálya –dicséri a csarnokot. – Sokszor vagyok kint. Szinte minden hétvégén, ha nem kell sokat tanulni, néha hétköznap is. Ilyenkor többen vannak, de azért elférünk –mondja, majd még hozzáteszi –, jól telt a téli szünet, egyik nap sem unatkoztam.

Kubi Máté Krisztián sajnálja, hogy vége a kéthetes vakációnak.
– Már a nyári szünetet várom – jegyzi meg. – A jégpályára nem járok ki túl gyakran. Vagy a barátaimmal jövök, vagy a szüleimmel. Fogócskázunk a jégen, és az is jó, hogy sok ismerőssel találkozunk korcsolyázás közben. Lányokkal is lehet ismerkedni – mosolyog.

Egy kicsit megijedt

Gyorsan benépesül a pálya, kicsik–nagyok, édesanyák és édesapák róják a csúszós köröket.
Pici fiúcska érkezik, édesanyja erősen fogja a kezét. Kiderül, Gergő még csak hároméves, és ez lesz az első jégre lépése, mivel a korcsolyát karácsonyra kapta..

– Otthon még nagy kedve volt Gergőnek a korcsolyázáshoz,de most egy kicsit megijedt – meséli az édesanya, dr. Szabó Gabriella. – Azt mondja, szorítja a cipő. Hát majd meglátjuk. A családunkban egyébként inkább a focizás a kedvenc sport, úgyhogy korcsolyaedzésre nemigen fogom beíratni a kisfiamat.
Görgei Nikolettnek nem kell tanulnia, ő már rutinosan korcsolyázik. Az édesanyjával érkezett, de ő lemaradt egy kicsit a cipőváltásban.
– Jó a pálya, szeretek idejárni, csak néha sokan vannak – jegyzi meg Nikolett.
Mint ahogy most is. A legnagyobb gondot az okozza, hogy a pályának csak az egyik bejáratát nyitották meg, emiatt állandó tumultus alakul ki ezen a helyen. Megszólal a hangosbemondó: kérik a kísérőket, hogy fáradjanak fel a nézőtérre. A szülők nem örülnek az ötletnek. Két nagyapa elégedetlenkedik: a gyerekek tízpercenkét lejönnek a jégről valamiért, a nézőtérről szaladgáljunk le hozzájuk?

Két pálya lesz

Január közepén megnyílik a közönség számára a jégcsarnok melletti, kinti pálya is, tudtuk meg a csarnok portáján. Jelenleg felújítás alatt áll, ezért nem tudták kinyitni a téli szünet idejére. A gyerekeket azonban kárpótolhatta, hogy edzők segítségével is megtanulhattak korcsolyázni. December 20–ától minden hétvégén működik a korisuli, ahol a jégcsarnok edzői mutatják meg a nebulóknak (de akár a vállalkozó kedvű felnőtteknek is) a jégen siklás alapjait. A jégcsarnok nyitva tartása megtekinthető a www.miskolcivsz.hu/jegcsarnok címen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában