Friss hírek

2009.07.21. 12:57

71 ezer hamis napszemüveg az úthenger alatt

<p>Csaknem 71 ezer darab hamis márkajelzésű napszemüveget semmisítettek meg kedden Pécsett. A hamis termékeket egy kamionban találták meg a vámosok a barcsi határátkelőnél még februárban.</p>

A hűtőkamion Horvátországba tartott. A tételes vámvizsgálatnál a rakteréből előkerült csaknem 71 ezer darab különféle hamisított napszemüveg, több, mint egymillió forint értékben. A lefoglalt termékeke gyenge minőségű hamisítványok, amelyeken a márkajelzések, illetve a logók megtévesztésig hasonlítanak az eredetire.

A Vám-és Pénzügyőrség Dél-Dunántúli Regionális Nyomozó Hivatala ismeretlen tettes ellen indított eljárást áru hamis megjelölése bűntettének meglapozott gyanúja miatt. A nyomozás során nem sikerült olyan bizonyítékokat felkutatni, amelyek alapján sikerült volna beazonosítani, hogy ki követte el a bűncselekményt. Ezért július 5-én megszüntették a nyomozást.

A termékekről nem lehet eltávolítani a hamis márkajelzéseket, ezért ezeket nem lehetett karitatív célra felajánlani. A 71 ezer szemüveget kedden délelőtt Pécsett egy úthengerrel megsemmisítették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!