Hatvanéves lett a taktaharkányi általános iskola

Az iskola történetéről, jelenéről beszélt Vízkeletiné Juhász Judit
Az iskola történetéről, jelenéről beszélt Vízkeletiné Juhász Judit - © Fotó: SFL
Taktaharkány – Az évforduló kapcsán háromnapos ünnepségsorozatot tartottak a nagyközségben.

A levéltári adatok ugyan azt mutatják, hogy Taktaharkánynak már 1751-től volt tanítója – ezzel együtt intézménye a közigazgatásilag idetartozó Jajhalmán is – az Apáczai Csere János Általános Iskola épületét az államosítást követően, 1958-ban építették. A hatvanadik évforduló kapcsán háromnapos ünnepségsorozatot tartottak a nagyközségben, a szombati zárónapon gálaműsort adtak a tanintézmény diákjai.

Számos pályázat

Az eseményen Koncz Ferenc országgyűlési képviselő és Szemán Ákos polgármester mondott köszöntőt, miután Vízkeletiné Juhász Judit igazgató tekintett vissza a történelmi időkre és napjainkra. A tanintézmény vezetője megjegyezte beszédében, hogy tankerületi fejlesztések révén számos pályázattal tudtak és tudnak élni, a remények szerint ismételten megújulhat az épület, korszerű, 21. századi iskola lehet.

Szabó Árpád a Szerencsi Tankerületi Központ igazgatója, aki maga is diák volt egykor az iskolában, szám­adatokkal támasztotta alá az igazgató megjegyzéseit. Elmondta, hogy a központ 4,5 milliárdos pályázati forrást nyert el az intézmények fejlesztésére. Taktaharkányban kétszintes épületrészt alakítanak ki, megvalósul a külső energetikai korszerűsítés, felújítják a tetőszerkezetet, kicserélik a radiátorokat, nyílászárókat és a villamos hálózatot, informatikai eszközöket szereznek be, ezen felül akadálymentesítenek, hogy csak a legfontosabbakat említsük.

A gálán a település képviselő-testületének kitüntetését, Taktaharkány Nagyközség Közszolgálatáért Díját kapta meg az Apáczai Csere János Általános Iskola Alkalmazotti Közössége Szemán Ákos polgármestertől.

SFL