Hatvanan haltak meg, amikor ferobbantak a dinamitos ládák

Legkevesebb hatvan ember vesztette életét pénteken Srí Lanka keleti részén, amikor felrobbant több robbanóanyagot tároló konténer – mondta az ország hadseregének szóvivője az AFP-nek.

Ubaya Medawala szerint a detonáció Karadiyanaru város rendőrségi épülete mellett következett be, és az áldozatok között rendőrök és civilek is vannak, továbbá meghalt két kínai állampolgár is.

“Ez egy véletlen detonáció. A robbanószert biztonsági okokból a rendőrőrsön tárolták. Akkor robbantak fel, amikor a rendőrök át akarták adni egy részét az építési vállalkozóknak” – mondta a szóvivő a két kínai állampolgárra utalva, akik egy közeli útépítéshez kértek robbanószert a hatóságtól. A kínai vállalkozók által épített útszakaszon ugyanis egy hatalmas szikla volt, amit dinamittal szerettek volna eltávolítani.

Az AP úgy tudja, hogy összesen háromládányi dinamit robbant fel a fővárostól csaknem négyszáz kilométerre fekvő Karadiyanaruban, ahol súlyosan megsérült a rendőrségi épület. A detonációban a beszámolók szerint többen megsérültek, ám arról egyelőre nincsenek információk, hogy hány embert kellett kórházba szállítani.
– Független Hírügynökség –