Hátulról támadott az éjszakai rabló Hernádvécsén

Akt.:
Illusztráció
Illusztráció
Hernádvécse – Az Encsi Járási Ügyészség kezdeményezte annak a 23 éves férfinak a letartóztatását, aki az utcán rabolta ki a sértettet.

A nyomozás adatai szerint a férfi 2018. szeptember hónap első felében, késő éjszaka, Hernádvécse község egyik utcáján közlekedő férfit tarkóra mért ütéssel, hátulról leütötte. A gyanúsított a földre esett sértettet mellkason rúgta, és a ruházatából kivette a pénztárcáját, amelyből egy 1.000 forintos bankjegyet eltett, valamint elvette tőle a 21.000 forint értékű mobiltelefonját is, és a helyszínről elmenekült.

A gyanúsítás tárgyát képező rablás bűntette 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az ügyészség a rendőrkézre került rabló letartóztatását a tanúk befolyásolásának, illetőleg újabb bűncselekmény elkövetésének veszélye miatt indítványozta.

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a letartóztatást 1 hónapi időtartamra elrendelte.

ÉM


A helyszíni nyomrögzítés
Hernádvécse - A bejelentést követő egy órán belül elfogták és a kapitányságon előállították a támadót az encsi rendőrök. Az Encsi Rend­őrkapitányság rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást egy 23 éves hernádvécsei férfival szemben. Megütötte A gyanúsított szept...

A hátrahagyott értékek
Ózd - Ózdi otthonában rabolta ki idős áldozatát, az a férfi és nő, akiket a rendőrök rövid idő alatt azonosítottak és elfogtak. Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást az Ózdi Rendőrkapitányság egy 50 éves helyi férfival és egy 40 éves egri nővel szemben. A gyanús...