Hattal nyert a DKSK

DKSK - Szekszárd 66-60
DKSK - Szekszárd 66-60
A női kosárlabda NB I/A csoport 22. fordulójában a DKSK Miskolc együttese az Atomerőmű KSC Szekszárd gárdáját fogadta. 

A találkozó elején úgy tűnt, hogy egyik csapat sincs nagy dobóformában, az első találat a 2. percben esett (2-0), a negyedik minuta végén pedig azt regisztrálhattuk, hogy a DKSK 17 százalékos eredménnyel célozta meg a gyűrűt, de a vendégek még ezt is alul tudták múlni, a 0 százalékukkal… Ehhez képest az 5. perc maga volt a ponteső, hiszen ekkor mindkét együttesnek sikerült gólt elérnie, de a faultarányok számát ekkoriban alig múlta felül a szerzett pontok száma. A 7. percben a két 7-es mez tulajdonosa, Kovács K. és Lódi elérte a 7 pontot (ezzel csapatuk legeredményesebbjei voltak ekkor), ráadásul az első negyed utolsó negyedében egyre több kosárlabdára emlékeztető momentumot láthatott a közönség, és valamivel több hazai találatot.

A második tíz percet sem kezdte jobban a hazai együttes, mint az elsőt: 2 percen belül csak 2 pontot sikerült összehozni, viszont a kék mezesek szorgalmasabbak voltak és két tripla hathatós közreműködésével egálra alakították a meccset (25-25). Egy perccel később 30-25-nél időkérés miatt állt a játék, majd a folytatásban két percen át gólcsend következett. A 18. percben 34-27-nél újabb pauza köszöntött be, aztán pedig Brantlová triplájával először vezetett 10 ponttal a Diósgyőr.

Néhány játékvezetői mozzanat miatt változott ingerlékennyé egy-két hazai szimpatizáns, miközben a csapatok nem kezdtek túltermelési világválságba a pontok gyártása tekintetében. A 25. percben Lódi 13-ra növelte saját pontjainak számát – egyedül ő járt ekkor 10 egység felett – és ennél a pontnál, 45-38-nál két minutára ,,lefagyott” az eredményjelző. Két faultos kosár után a vendégek zsinórban három büntetőt értékesítettek, majd a hazai oldalon Keller ismét faultos kosarat szerzett. De ezzel még nem volt vége a támadásokat három ,,lépcsőfokonként” vevő versenynek, mert Tamás meg egy triplát vágott be (51-47). Ennek a hármasozásnak Fodor két büntetője vetett véget (53-47).

Az utolsó játékrész elején Bukovszki egy hármast, Szentkirályi egy kettes húzott be (53-52), aztán a túloldalon Tyler és Keller is centerkosarat szerzett, előbbi pedig még egy faultos kombinációval is kiegészítette addigi mutatványát (60-52) – némileg megnyugtatva ezzel a diósgyőrieket. Három perccel a vége előtt hét pont volt a DKSK fórja (64-57), egy minutummal később se változott semmi, és újabb egy perc elteltével sem. A végén még Bálint bedobott egy hármast, amire Kovács K. egy kettessel válaszolt – ez volt a meccs utolsó találata.

Jegyzőkönyv

DKSK Miskolc – Atomerőmű KSC Szekszárd 66-60 (23-16, 16-15, 14-16, 13-13)

Miskolc, 500 néző. V.: Szilas, Jakab.

DKSK Miskolc: Brantlová (9/3), Borecká (-), Kovács K. (13/3), Imbergerová (6), KELLER (16). Csere: TYLER (14), Fodor (8). Edző: Tapodi Péter, Hajdu Ádám.
Atomerőmű KSC Szekszárd: Bukovszki (3/3), Hofmann (3), SZENTKIRÁLYI (11/3), LÓDI (16/6), Varda (2). Csere: Tamás (13/3), Tamis (-), Bálint (12/9). Edző: Ujhelyi Gábor.

Tapodi Péter: – Azt mondják, hogy jó csapat akkor is tud meccset nyerni, ha rosszul játszik. Remélem ez ránk is igaz.
Ujhelyi Gábor:– A palánk alatt dőlt el a meccs, sajnos a védőlepattanók megszerzésében nem voltuk eredményesek, így több támadási lehetősége volt a Diósgyőrnek.