HATÁRHELYZET- nincs fennakadás a határállomásokon

Egy határátkelőnél sem kell komolyabb fennakadásra felkészülniük szombaton az autósoknak, még Hegyeshalomnál is, ahol pénteken kétórás várakozási idő is volt, zavartalanul halad a ki- és belépő forgalom -mondta el a Független Hírügynökségnek Tímár Zoltán, a Határőrség szóvivője. Pénteken 115 ezren keltek át a legnagyobb magyar-osztrák határátkelőn, ebből a Magyarországra érkező forgalom meghaladta a 90 ezret, ami körülbelül ötszöröse egy átlagos napénak.

Egész éjszaka és szombat kora reggel is akadálytalan volt a határforgalom az ország minden ellenőrzési pontján, és a határőrség már nem is számít nagyobb fennakadásokra. A várakozások szerint délutánig az ünnepi forgalom teljes egészében áthalad az országon. Kerülőútvonalakat már nem ajánl a határőrség, a kisebb átkelőket ugyanis akkor érdemes igénybe venni, ha több mint egyórás várakozás alakul ki egy-egy állomáson, erre azonban egyelőre nem kell számítani -mondta Tímár Zoltán.

Pénteken csak Hegyeshalomnál egy “nagyváros lakosságának megfelelő” határátlépő volt, 115 ezren fordultak meg az állomáson, ebből a belépő forgalom meghaladta a 90 ezret. A nagy forgalom miatt pénteken kora reggeltől kétórás várakozás után lehetett csak belépni Magyarországra Hegyeshalomnál.

A nagy forgalom húsvét előtt a szerb, ukrán és román vendégmunkások miatt alakul ki, ők ugyanis az ünnep közeledtével Magyarországon keresztül indulnak nyugat-európai munkahelyükről hazafelé. A legtöbben pénteken vagy szombat hajnalban kelnek útra, vissza pedig – szintén Magyarországon keresztül – hétfőn indulnak majd.Sporthírek