HATÁRHELYZET – Éjszakára nőhet meg újra a forgalom

Továbbra is csak Hegyeshalomnál kell várakozniuk az autósoknak a határátkelőknél, ott is körülbelül félórát, hogy be tudjanak lépni Magyarországra. A többi átkelőnél zavartalan a forgalom mindkét irányban – mondta a Független Hírügynökségnek péntek este Tímár Zoltán, a Határőrség szóvivője. A szakemberek számításai szerint éjszaka és szombat hajnalban megerősödik majd a forgalom, akkor várható, hogy hosszú sorok alakulnak ki Hegyeshalomnál és Rajkánál, valamint a román, ukrán és szerb határszakaszon.

A forgalom azért növekedhet meg, mert a szerb, ukrán és román vendégmunkások a húsvéti ünnep közeledtével útra kelnek nyugat-európai munkahelyükről hazafelé, Magyarországon keresztül. Vissza – szintén Magyarországon keresztül – várhatóan hétfőn indulnak majd.

A Határőrség azt javasolja, hogy az autósok inkább a kisebb átkelőket vegyék igénybe a forgalmasnak ígérkező napokon. Az osztrák oldalon a soproni, kópházi, bucsui és a kőszegi határátkelőhelyet érdemes használni, a román határon a kiszombori, méhkeréki, létavértesi, nyírábrányi, vállaji és a csengersimai, ukrán viszonylatban pedig a tiszabecsi és a beregsurányi átkelőket.Sporthírek