Helyi közélet

2012.05.09. 14:27

Nyáron biztos, nem „libegünk” Fehérkőlápáig

Miskolc - Kalandtúrapark, lombkorona-ösvény, libegő Fehérkőlápáig? Lesz még ezekből valami?

Miskolc - Kalandtúrapark, lombkorona-ösvény, libegő Fehérkőlápáig? Lesz még ezekből valami?

Két hektáros szabadidőparkot álmodott meg egy befektető Lillafüredre, a volt laktanya területére. Az eredeti tervek szerint ennek a beruházásnak idén nyárra el kellene készülnie, eddig azonban egy kapavágás sem történt.

Tavaly márciusban írtunk először arról, hogy az Arago Hotels Szállodaipari és Szolgáltató Zrt. kalandtúraparkot építtetne Lillafüredre. Akkor – tavaly márciusban – dr. Horváth Patrik, a cég által megbízott projektmenedzser a következőket nyilatkozta lapunknak: „Az idei év az engedélyeztetési eljárások ideje, de – a tervek szerint – jövőre elindulhat a kivitelezés és nyáron megnyílhat a szabadidőpark.”

Azt is elmondta: „A szabadidőparkban olyan XXI. századi kulturált körülmények közötti kikapcsolódáshoz méltó attrakciók lesznek, amelyek fellendíthetik a környék turisztikai forgalmát. Ilyen például egy pikniktér, játszótér, kalandtúrapark, lombkorona-ösvény, canopy drótkötélpálya. Valamint libegőt is terveznek, amely Fehérkőlápa közelébe szállítaná a kirándulni vágyó utasokat...Ezeken felül sétaútvonalak is színesítenék a park szolgáltatásait, valamint egy, a tapolcaihoz hasonló bobpálya. A szabadidőpark 2 hektáron épül meg, de az erdészettel és a Nemzeti Parkkal együttműködésben. A beruházás, a jelenlegi áldatlan parkolási helyzetre is megoldást kínál, hiszen őrzött parkoló is épülne a park mellé.” Tavaly azt is megtudhattuk: ez a térség egyik meghatározó turisztikai beruházása lesz.

Hívtuk, hívtuk

És vissza a jelenbe: miért nem épül már „a térség egyik meghatározó” turisztikai beruházása? Kérdésünkkel újra megkerestük Horváth Patrikot. „A fejlesztéssel kapcsolatban a projektmenedzsmenti feladatokat már nem cégünk látja el, így nem vagyok kompetens nyilatkozni a témáról” – válaszolta. Megadta azonban egy másik cég e-mail elérhetőségét, tőlük viszont hétfőtől nem kaptunk választ. Majd sikerült elérnünk Sántha Gergelyt, az Arago Zrt. vezetőjét, aki elmondta: a projekt előkészítése megtörtént, a tervezés lezajlott, most a megfelelő pályázatra várnak. Mikor nyithat a park? „Erre nincs ráhatásunk” – fogalmazott Sántha Gergely.

Mivel a Bükki Nemzeti Park is érintett a beruházában, őket is megkerestük. Választ egyelőre nem kaptunk.

ÉM-NSZR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában