Hatos sávban a diósgyőri női kosárlabdacsapat

Hatos sávban a diósgyőri női kosárlabdacsapat
Megvan a női kosárlabda Magyar Kupa programja, már csak szállás kellene a részt vevő csapatoknak.

A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjét a jövő héten csütörtöktől szombatig rendezik meg Győrben. Eredetileg úgy volt, hogy a fővárosban randevúznak a nyolc közé jutott csapatok, még a Magyar Kupa kiírásában is Budapest neve szerepelt, de a Tüske csarnokba tervezett kupafinisnek másik helyszínt kellett keresni, mert kiderült, hogy március 12–14. között foglalt a fővárosi létesítmény. Ezután esett a választás Győrre, az Audi Arénára, mondván, hogy az MK-finálé lesz az idei nyári női kosárlabda Európa-bajnokságnak is helyet adó létesítmény kosarasfőpróbája, de kiderült, hogy a fő használó, a győri női kézilabdacsapat nem szeretné átengedni a csarnokot, így egy ideig úgy volt, hogy a női kosarasok nem tehetik be ide a lábukat ebben a hónapban, és a meccsek csak a győri Magvassy sportcsarnokban lesznek. Aztán némileg felpuhult a kézisek álláspontja, és egy napra, a kosárlabda kupadöntő szombatjára végül átengedték a csarnokot, ha már azon a napon úgyis a fővárosban kell bajnokit játszaniuk a Rába-partiaknak…

Csütörtökön és pénteken viszont a Magvassy sportcsarnok lesz a helyszín, de azt 9 nappal az esemény előtt, vagyis kedden még nem lehetett tudni, hogy hol szállásolják el a csapatokat, de valószínűleg előbb-utóbb ez is kiderül.

Az időrend

Az viszont már tudható, hogy mi lesz az órára lebontott menetrend, így az is, hogy az Aluinvent-DVTK a Pécsi EAC elleni negyeddöntőjét este hatkor kezdi, a meccset élőben közvetíti a Magyar Televízió, és ha továbbjutnak a piros-fehérek, akkor mind a két további meccsük képernyőre kerül, az első szintén hatkor, pénteken a Győr vagy a Zalaegerszeg ellen, a másik pedig attól függően, hogy az aranyért, vagy a bronzért játszanak.

ÉM-BCS


A női kosárlabda Magyar Kupa nyolcas döntőjének programja

Március 12. (csütörtök), Magvassy sportcsarnok

  • 13.00: Ceglédi EKK – PINKK-Pécsi 424
  • 15.30: Atomerőmű-KSC Szekszárd – Uniqa Euroleasing Sopron
  • 18.00: PEAC-Pécs – Aluinvent-DVTK (élő tv közvetítés)
  • 20.30: CMB Cargo UNI Győr – Zalaegerszegi TE NKK

Március 13. (péntek), Magvassy sportcsarnok

  • 15.30: 1.-2. mérkőzés győztese (élő tv közvetítés)
  • 18.00: 3.-4. mérkőzés győztese (élő tv közvetítés)

Március 14. (szombat), Audi Aréna

  • 15.30: Bronzmérkőzés (élő tv közvetítés)
  • 18.00: Döntő (élő tv közvetítés)
hirdetés


hirdet�s