Hatórás várakozás Záhonynál

Hat órát kell várakozniuk a kamionosoknak a záhonyi határátkelőhely kilépő oldalán szombat reggel – számolt be honlapján a rendőrség. Az ORFK szerint a hétvégén ugyanitt a személyforgalomban is torlódásokra kell számítani, és várhatóan dugó lesz Beregsuránynál is.

Szombat reggel hat órásra duzzadt a kamionsor a záhonyi határátkelőknél, az Ukrajna felé vezető oldalon. A többi határátkelőnél jelenleg zavartalan a forgalom. Az Országos Rendőr-főkapitányság szombat reggeli közleménye szerint a hétvégén a személyforgalomban is torlódásra lehet számítani Záhonynál, akár 60-120 perces várakozási idő is kialakulhat. Mint írják, ezt növelheti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) új intézkedése, hogy számítógépes nyilvántartást vezetnek az autók üzemanyagszintjéről, illetve a külföldön megtett távolságról.

A rendőrség figyelmeztet: a hétvégén Beregsurány határátkelőhelyen is számítani kell torlódásra, ez a reggeli órákban belépő, a délutáni órákban a kilépő oldalon várható.

A rendőrség a dugók elkerülésére továbbra is a reggel 07-től este 7-ig nyitva tartó barabási és a reggel 8 és délután 4 óra között üzemelő lónyai határátkelőhelyet javasolja.