Hatodszorra kamáztak miskolci diákok az Észak Kupáért

A díjakat szerkesztőségünk képviselője, Munkácsi Tünde és Darázs Richárd, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület elnöke adta át
A díjakat szerkesztőségünk képviselője, Munkácsi Tünde és Darázs Richárd, az Észak-Keleti Átjáró Egyesület elnöke adta át - © Fotó: Kozma István
Miskolc – Repkedtek a kamalabdák, futottak a fiatalok és dobták a gólokat a Hámori Waldorf Iskola udvarán csütörtökön.

Az Észak-Keleti Átjáró Egyesület és a Zöld Meteor Kamaklub lapunk, az Észak-Magyarország támogatásával szervezte meg az Észak Kupát, ahol általános- és középiskolás diákok játszották „Miskolc sportját”.

Visszahozni a köztudatba

A kama az a specifikusan miskolci sport, amelyhez számos helyi lakosnak fűződik valamilyen emléke – más városokban azonban értetlen tekintettel fogadják az emberek a játékot. Az említett szervezetek célja visszahozni a köztudatba ezt a „miskolcikumot”. Ennek eszközei a rendszeres versenyek, köztük az Észak Kupával, mely mögé örömmel állt be lapunk támogatóként.

Csütörtök délelőtt négy csapat mérkőzött meg egymással a Kölyök kupa-szekcióban – ők mind a 11-15 éves korosztály képviselői voltak. A tervek között szerepel, hogy vándorkupává váljon a sorozat és más helyszíneken folytatódjon a megmérettetés. Mindemellett október-november folyamán jön a 14 éven felüliek bajnoksága.

A Purhabkák

Az indulók körmérkőzéseket vívtak, melyeket veretlenül nyert meg a versenynek otthont adó Hámori Waldorf Iskolát képviselő Purhabkák csapata. A dobogó második fokára a szintén waldorfos II. Gütyüli Gang tagjai állhattak fel, míg harmadik helyen a debütáló Kamarecop kompániája végzett, akik a Bársony János Általános Iskolából érkeztek: jutalmuk serleg és bajnoki oklevél volt.

ÉM-KCs