Hatodik lett Nagy, az edző is elégedett vele

Nagy Kinga egy korábbi vb-n szerzett ezüstérmét mutatja.
Nagy Kinga egy korábbi vb-n szerzett ezüstérmét mutatja. - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc, Bourges – Remekül vívott a bourges-i vébén a miskolci pengeforgató.

A franciaországi Bourges-ben zajlik az idei junior vívó világbajnokság, amelyen csütörtökön a hölgyek egyéni párbajtőrviadalát bonyolították le (150 résztvevővel). A csatározásokban érdekelt volt a Diósgyőri Vívó Egyesület versenyzője, Nagy Kinga is.

A miskolci sportoló a csoportküzdelmek során hat meccset vívott, ebből ötöt megnyert, csupán egyszer kapott ki, s ezen jó (22.) eredménnyel nem kellett vívnia a lyukas 128-as táblán, vagyis automatikusan bekerült a legjobb 64-be.

Ázsiai végállomás

Ott az olasz Federica Isolával találkozott, és győzött 15-14-re, tehát a 32-be jutott, ahol a német Kim Treudt-Goesser várt rá: izgalmas csata kerekedett, de Nagy 14-13-ra hozta a mérkőzést, így készülhetett a 8-ért zajló ütközetre a svájci Noemi Moeschlin ellen.

A DVE vívója simán nyerte a találkozót 15-11-re, a négyért pedig jött a koreai Heeju Jeon. Az ázsiai vívó jobban jött ki a meccsből (12-15), vagyis Nagy számára itt véget ért a vébé, aki összesítésben a 6. lett.

– Le a kalappal Kinga előtt, dicséretes teljesítményt nyújtott, mindezt elsőéves juniorként – sommázta a Franciaországban történteket Patócs Béla klubedző.

– ÉM-MI –
hirdetés


hirdet�s