Hatodik borverseny – az Észak-Magyarország díjával

Bortöltés
Bortöltés
Miskolc – A bormustrára Szendrei Mihály pincéjében szombaton délelőtt fél 10-től kerül sor. A Kistokaj-Mályi Hegyközség március 31-én rendezi meg VI. borversenyét.

A versenyen első alkalommal adják át az Inform Média Kft. nevében az Észak-Magyarország által felajánlott Média-különdíjat. A bormustrára Miskolcon Szendrei Mihály pincéjében (Kisavas I. sor 19-20., a Mindszenti templom mögött) szombaton délelőtt fél 10-től kerül sor.

Nevezési díj 500 Ft/minta, az ötödiktől kezdve díjtalan.

A versenyborok begyűjtésének ideje:
március 30., péntek délután 2-től 6 óráig,
Helye: a Kisavas I. sor 19-20. alatti pince.

Egy-egy versenyborból 2 darab palack felcímkézett mintát kell leadni. A versenyeztetett borokat 0,75 l-es rajnai (fehér) vagy bordói (zöld) borospalackokban kell hozni. A címkéken tüntessék föl az alábbi sorrendben:

a termelő nevét,
pontos címét,
az évjáratot,
a bor fajtáját,
a bor jellegét (édes, félédes, félszáraz, száraz, cuvée, különleges minőségű)
és a termőhelyét.

Egy-egy nevezett tétel mögött palackos kiszerelésű bornál legalább 500 darab palack, hordós kiszerelésnél pedig legalább 300 liter azonos minőségű bormennyiség-fedezet megléte, rendelkezésre állása szükséges. A borversenyre szombaton délelőtt fél 10-től várják a vendégeket, 10 órakor köszöntés, majd a bíráló bizottságok megalakítása után a borbírálat kezdődik.

A szakmai mellett médiazsűri is

Idén első alkalommal, a szakmai zsűri mellett dolgozik majd egy, a média képviselőiből összeállított bizottság is, amelyben az Inform Média Kft. képviseletében az Észak-Magyarország, továbbá a Magyar Rádió Miskolc Körzeti és Regionális Stúdiója, a MI-Nap, a Regionális TV Szerkesztőségének képviselői vesznek részt.

A bírálás közben szakmai előadások, bemutatók, szakkiállítások következnek, borkóstolás a nyitott pincékben, majd ebéd. A zsűri tapasztalatainak összesítése után délután 2 órakor lesz az eredményhirdetés, a díjak, oklevelek átadása és a zárszó, amelyet pincezárásig kötetlen beszélgetések követnek.