Hatkor nyitottak, tízkor már zártak is

Hercegkúton is választottak
Hercegkúton is választottak
Hercegkút, Komlóska – A hercegkúti körjegyzőséghez tartozó két településen kora délelőtt már véget is ért a szavazás.

A hercegkúti körjegyzőséhez tartozó két településen hamar véget ért a vasárnapi kisebbségi önkormányzati választás. Dr. Stumpf Enikő körjegyzőtől megtudtuk, Komlóskán a ruszin kisebbségi képviselők reggel hét óráig leadták szavazataikat a listákra, míg Hercegkúton a német kisebbségi önkormányzati képviselők tíz óra előtt pár perccel fejezték be a voksolást.

– Pedig volt olyan képviselő, aki erre az alkalomra a Balaton mellől utazott Hercegkútra, mégis ő volt az első ma, aki leadta a szavazatát – tette hozzá dr. Stumpf Enikő.

A Hercegkúton szavazatát negyedikként leadó Joószné Naár Erika lapunknak elmondta, természetesen fontosnak tartják a kisebbségi önkormányzati választást, ugyanolyan kötelességüknek érezték ezen is részt venni, mint az elmúlt évben megtartott két választáson. Nagy könnyebbségnek tartotta, hogy ez alkalommal nem kellett a fővárosba utazniuk a helyi kisebbségi önkormányzati képviselőknek szavazni, hanem helyben tudtak dönteni arról, hogy ki képviselje a német kisebbségi érdekeket a területi- és az országos német kisebbségi önkormányzatban.

Hercegkúton a valamivel több mint 700 lakosból 329-en vallották magukat német nemzetiségűnek.

BG

További cikkek:
Cigány, lengyel, szlovák szavazás
Vasárnap választottak a kisebbségek
Kisebbségi választás elektorokkal