Hatból négy TVK-s válogatott

Tiszaújváros – Négy tiszaújvárosi színeket képviselő sportoló húzhatta magára a címeres mezt múlt hétvégén, a spanyolországi Banyoles városában megrendezett ifjúsági Európa-bajnokságon.

A szuper-sprint (250 m úszás, 6,6 km kerékpározás, 1,6 km futás) távon megrendezett váltó versenyszámban a teljes magyar leány válogatottat adó TVK-Mali TK fiataljai közül Putnóczki Dorka a második helyen indította útjára Mátyus Lilit, aki nyolcadikként adta át a stafétát Jakab Ilkának. A sorrend a célig már nem változott, így hazánk a nyolcadik helyen zárt.

A fiúknál Soós Gergő (Uniqa Team Újbuda SC) dobogó közelben kezdett, majd Karai Botondon (Mogyi SE) volt a sor, aki némiképp visszacsúszva, a 10. pozícióban váltotta le Lehmann Csongort (TVK-Mali TK). A tiszaújvárosi versenyzőnek így nem volt könnyű dolga, de két helyet sikerült előrelépnie, így a fiúk is nyolcadikként fejezték be a kontinens viadalt.

Emlékeztetőül, a 2016-os ifjúsági Európa-bajnokságnak, ahol a sportág történetében először – a váltó mellett – egyéni versenyt is rendeznek, Tiszaújváros ad otthont.

ÉM-SZIS