Határtalan napok a miskolci teátrumban

Miskolc – A határon túli kultúráé lesz a főszerep a Miskolci Nemzeti Színházban, a teátrumban április 23-tól három napon át a Felvidék három művészeti ága, a színháza, a képzőművészete és az irodalma mutatkozik be a Határtalan Napok rendezvénysorozaton.

A 2013-ban útjára indított Határtalan napok fesztivál meghatározó szerepet tölt be a magyarországi és a határon túli magyar színházi élet közti kapcsolat fenntartásában és erősítésében – írta a miskolci színház közleményében, kiemelve, hogy az összművészeti rendezvény célja megismertetni a miskolci közönséggel valamelyik határon túli magyar város történetét és kultúráját, különös tekintettel az adott város színházi és művészeti életére.

A komáromi Jókai Színház két előadással vendégszerepel Miskolcon, Mikszáth Kálmán egyik leghíresebb műve, a Különös házasság mellett a Dés-Geszti-Békés által jegyzett A dzsungel könyve című musical is látható lesz majd.

Frantisek Turcsányi szlovákiai képzőművész kiállítása egész hónapban látható a Nagyszínházban, április 23-án pedig az Irodalmi Szemle felvidéki folyóirat mutatkozik be a miskolci Feledy-házban.

– MTI –