Határsértőket fogtak Penészleknél

Határsértőket fogtak Penészleknél
A bátorligeti határőrök szeptember 30-án az esti órákban az államhatártól Penészlek felé vezető úton két grúz és három ukrán állampolgárt fogtak el, akik Magyarországon való tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. Cikkgyűjtemény korábbi határsértésekről [.doc – 34KB]

Egy grúz állampolgár öt évig nem utazhat hazánkba, akit bűnügyi őrizetbe vettek, a többieket kitoloncolták.

Záhonynál belépésre jelentkezett az az ukrán állampolgár, akit a nyíregyházi rendőrök jövedéki termékkel való visszaélés miatt kerestek. Egy kilépni szándékozó orosz állampolgár pedig közúti baleset részese volt Nyíregyházán, ellene ezért adtak ki körözést.

Holland dohánycsempész

A fehérgyarmati határvadászok a város határában egy holland állampolgár gépkocsijában 210 doboz ukrán zárjeggyel ellátott, 122 ezer forint értékű cigarettát találtak, a beregsurányi határőrök Csaroda belterületén két hazánkfiánál 2100 doboz (819 ezer forint), Tákoson pedig 1000 doboz (365 ezer forint) cigarettát találtak gépkocsikban elrejtve.

A múlt héten nemcsak a számítógépes rendszer, hanem az ukrán tehermérleg meghibásodása miatt is néhány órás várakozás alakult ki a teherforgalomban Záhonynál.

– Györke László –