Határsértők, zárjegy nélküli cigaretta

A Nyírbátori Határőr Igazgatóság létavértesi kirendeltségének munkatársai a határállomásra vezető út kokadi elágazásánál fogták el október 17-én a déli órákban azt a román állampolgárt, akit még délelőtt az útlevélkezelők túltartózkodás miatt – amely útleveléből derült ki – visszairányították a szomszédos országba.

Az illető ezért a határátkelőhelytől mintegy három kilométerre illegálisan a zöldhatáron átjött Magyarországra. A magyar határőrök átadták a román határőrizeti szerveknek. A tiltott határátlépő egy évig nem jöhet hazánkba

A belépésre váró kocsisort megkerülve a kilépő forgalmi sávba hajtott és onnan megállás nélkül tovább száguldott a tiszabecsi határátkelőhelyen 2005. október 17-én este nyolc óra előtt egy tatai honfitársunk. A határőrök az átkelőhely melletti ABC parkolójában kapták el.

A nyírbátori határvadászok és a nyíregyházi rendőrök közös járőre Nagycserkesz tiszavasvári kijáratánál egy magyar állampolgár gépkocsijában 1290 doboz zárjegy nélküli cigarettát és 2 liter kétes eredetű alkoholt találtak. A 748. 183 Ft becsült belföldi értékű jövedéki terméket átadták a Nyíregyházi Fővámhivatal munkatársainak.

– Tanyik József –