Határon átnyúló természeti értékek

Egyéves magyar-román projektet zártak le kedden a megyeházán, melynek elnevezése: Határon átnyúló kampány a természeti értékek megóvásáért.

A pályázatra a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területfejlesztési és Környezetgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. nyert támogatást, partnerként a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség vett részt.

– A két megye közös természetvédelmi területeinek megóvása közös feladat és kötelesség. A projekt során elkészült tanulmány bemutatja a két ország természetvédelmi jogszabályi hátterét, területeit, illetve a célterületekhez kapcsolódó Natura 2000 területeket – mondta Oláh István ügyvezető igazgató, majd hozzátette: – Mindkét megyében három-három helyszínen került sor lakossági akciókra, ahol a célközönség nagy érdeklődést tanúsított a 200 oldalas magyar és román nyelvű tanulmány, a szóróanyagok és a kiállítás iránt.

Pályázatot írtak ki az oktatási intézmények számára, hogy ezáltal is felhívják a figyelmet a természeti környezet megóvására. A zárókonferencián – ahol kiállították a legjobb pályamunkákat – átadták a díjazott pályaművek alkotóinak az értékes tárgynyereményeket.

– Ladányi Tóth Lajos –