Határokon átnyúló idősgondozás Bőcsön

A holland diákok
A holland diákok - © Fotó: tirek.hu
Bőcs – Holland diákok vendégeskedtek nemrégiben a Tiszáninneni Református Egyházkerület fenntartásában működő Bőcsi Református Idősek Otthonában.

A hat, ápolónőnek tanuló lány azért érkezett az intézménybe, hogy megismerkedjenek az ott folyó idősgondozással. Kovács Katalin intézményvezető a tirek.hu-nak elmondta, a tanulók a Lévay József Református Gimnázium holland testvérintézményéből látogattak hozzájuk.

Felkészültek voltak

„Hosszú előkészítő folyamat után választottuk ki a fiatalokat, akiknek a jelentkezés során fel kellett tüntetniük eddigi tapasztalataikat és meg kellett jelölniük motivációjukat” – mondta.

A református otthonban egy előre elkészített beosztás szerint végezték el feladataikat: leginkább az ápolást gyakorolták, és mentálhigiéniás programokon vettek részt, mindeközben saját kultúrájukat is megismertették az ott élőkkel. Kovács Katalin elismerően beszélt a külföldiek felkészültségéről és nyitottságukról az emberek felé. Azt mondta: az itt eltöltött három hétben sokat tanulhattak egymástól.

A diákok hazautazásuk előtt betekinthettek a miskolci Ferenczi Sándor Egészségügyi Szakközépiskola életébe, és a Lévay Gimnáziumba is meghívást kaptak.

ÉM