Határhelyzet és autópályák – nyolc órás várakozás Záhonynál

A határokon szombaton reggel a záhonyi és röszkei átkelők kivételével mindenütt rendben halad a forgalom. Az autópályák forgalma szintén zavartalan, a kora reggeli órákban közepesnek mondható a forgalom.

A Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának központi ügyeletén a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták, hogy a záhonyi és röszkei átkelők kivételével mindenütt rendben halad a határforgalom. Záhonynál a kifelé tartó teherforgalomban az éjszaka nyolc órás várakozás alakult ki, de ez délelőttre várhatóan csökken. A személyautóval Magyarországra érkezőknek három órás várakozásra kell számítaniuk szombaton kora reggel. Röszkénél szintén azoknak kell várakozniuk, akik Magyarországra akarnak belépni. Itt az autósok két órás várakozásra kényszerülnek.

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ügyelete szerint a kezelésük alá tartozó pályákon szombaton kora reggel közepes a forgalom, torlódás egyelőre sehol nincs.

A koncessziós szakaszokat felügyelő diszpécserszolgálat szerint ezeken a szakaszokon sem kell szombaton reggel torlódásra számítani. Napközben azonban mozgó sávlezárással Kecskeméttől Budapest felé a 80-as és 73-as kilométerek között sövénynyírás miatt lesz majd kisebb terelés.