Határhelyzet – Tízórás várakozási idő Záhonynál

Egy órával csökkent a várakozási idő Záhonynál, így péntek délután tíz órát kell várakozniuk az országból kifelé tartó kamionosoknak. A befelé vezető oldalon továbbra is két óra a várakozási idő. Hegyeshalomnál baleset történt az osztrák oldalon, így a belépőknek két órás várakozással kell számolniuk. Röszkénél egy órát kell várni a beléptetésre. A kiléptetés Hegyeshalomnál és Röszkénél is zavartalan – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szekeres Tibor, a Határőrség szóvivője.

Záhonynál a múlt vasárnap kezdődött a probléma, amikor elromlott az ukrán vámszervek számítógépes rendszere. A hét elejére ezt kijavították, de a feltorlódott kamionsor azóta is alig fogy az átkelőnél. Azóta a katasztrófavédelem és a vöröskereszt munkatársai már mobilvécéket is felállítottak és tisztálkodási lehetőséget is biztosítottak a kamionosoknak.

Dobson Tibor, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: a kamionosok között pénteken is folytatják a vízosztást.Sporthírek