Hatalmas tűzzel és leszakadt ágakkal is küzdöttek a hajdú-bihari tűzoltók

Hatalmas tűzzel és leszakadt ágakkal is küzdöttek a hajdú-bihari tűzoltók
© Fotó: katasztrófavédelem
Hajdú-Bihar – Mozgalmas hétvégét hagytak maguk mögött a megye tűzoltói. Ipari tűz, viharkárok avartüzek és épülettűz is próbára tették a lánglovagokat.

Kerti hulladék égetése során tovább terjedő tűz gyújtotta meg az avart, majd egy közeli melléképületet pénteken a déli órákban Halápon. Az épület, lángoló tetőszerkezetét a helyszínre érkező debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. Személyi sérülés nem történt

Komposztdomb és a körülötte lévő száraz gaz égett pénteken a déli órákban Bihartordán a Magtár utcán. A tűz a közeli búzatáblát is veszélyeztette. A tüzet a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Két hektár avar és a közeli erő aljnövényzete égett fél hektáron, pénteken Bodaszőlőn a Lorántffykertben. A helyszínre érkező hajdúböszörményi és debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Ajtónyitáshoz riasztották a debreceni tűzoltókat pénteken későn este a Nagy Lajos Király térre, ahol egy harmadik emeleti lakásból ömlött a víz. A tulajdonos az egység felszólítására az ajtót kinyitotta. Az egység a vízhálózatot átvizsgálta, valamint az áramtalanítást a lakásban elvégezte. Személyi sérülés nem történt.

Terménytároló gyulladt ki pénteken késő este Derecskén a Bajcsy utcában. A helyszínre riasztott berettyóújfalui, hajdúszoboszlói, debreceni tűzoltók három vízsugárral oltották el a lángokat, melyek a szomszédos szénakazalra és garázsra is átterjedtek. A tűz keletkezésének okát a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vizsgálja.

tt2

Fotó: katasztrófavédelem

Gépjárműforgalmat is veszélyeztető fa lehasadt ága miatt riasztották a debreceni tűzoltókat szombaton délután a Széchenyi utcába. A helyszínre érkező egység a faágat kézi erővel eltávolította, a veszélyhelyzetet megszüntette. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Gumiaprító üzem kapott lángra szombaton késő éjjel Polgáron. A mintegy kétezer négyzetméteren lángoló üzemcsarnokot a tiszaújvárosi, a mezőcsáti, a miskolci és a hajdúnánási tűzoltók nagy erőkkel oltották. A helyszínen tartózkodott a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat és a katasztrófavédelmi mobil labor is. Az egységek három gázpalackot kihoztak az épületből. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Nyárfa dőlt az úttestre vasárnap délelőtt a 42-es számú főút mellett Püspökladány és Hosszúhát között. A helyszínre érkező püspökladányi hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel távolították el az útakadályt.

Személygépkocsi motortere égett tegnap a déli órákban Komádiban a Fő utcán. A tűz átterjedt egy a lángoló autó közelében parkoló gépjárműre is. A helyszínre érkező komádi önkormányzati tűzoltók a lángokat egy vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt. A keletkezett kár jelentős.

Villanyoszlopot döntött ki egy teherautót tegnap kora délután Debrecenben, a Sólyom utcában. Az oszlopot csak a vezetékek tartották. A helyszínre vonult debreceni tűzoltók teljes útzár mellett biztosították a helyszínt. A helyszínre érkeztek az áramszolgáltató munkatársai is, akik az oszlop cseréjét elvégezték.

Egy húszméteres akácfa ága hasadt le tegnap délután a Nógrádi Mátyás utcában és a gyalogos-, valamint a közúti forgalmat is veszélyeztette. A helyszínen a debreceni hivatásos tűzoltók gépezetes tolólétra és motoros láncfűrész segítségével szüntették meg a veszélyhelyzetet. A beavatkozás idejére teljes útzár volt érvényben. Az eset során személyi sérülés nem történt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –