Friss hírek

2007.12.11. 11:01

Veres János részt vesz hétfőn az SZDSZ frakcióülésén

<p>Elfogadta Veres János pénzügyminiszter az SZDSZ meghívását és részt vesz a párt hétfői frakcióülésén - mondta Horn Gábor a Független Hírügynökségnek. A liberálisok azért kezdeményezték a találkozót, mert aggályosnak tartják a tervezett kormányzati negyed építése körül felmerült jogi problémákat és attól tartanak, hogy az eredetileg az Erzsébet térre tervezett Nemzeti Színházhoz hasonlóan ez a beruházás sem valósul meg és csak egy újabb "gödör" demonstrálja majd az újabb sikertelen állami beruházást.</p>

Az SZDSZ tervei szerint a hétfői frakcióülés után - amelyen a beruházásért felelős miniszterrel, Veres Jánossal tekintik át a kialakult helyzetet - várhatóan a jövő hét keddi kormánykabinet ülésen is szóba hozzák a témát. Horn Gábor az ügy kapcsán a Független Hírügynökségnek azt mondta, nem megakadályozni akarják a kormányzati negyed felépítését, de az utóbbi időben felmerült jogi problémák miatt kérdésessé vált, hogy befejeződhet-e a beruházás az eredetileg tervezett 2009-es határidőig és így fennáll a veszélye annak, hogy egy új kormány egyszerűen leállítja majd a beruházást és csak egy újabb gödröt sikerül létrehozni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!