Hatalmas sikere volt a Torkos Csütörtöknek

Osztatlan sikert aratott a hazai éttermekben a Torkos Csütörtöknek nevezett akció. A hamvazószerdát követő napon, február 22-én féláron lehetett fogyasztani csaknem 700 fővárosi, illetve vidéki vendéglátóhelyen. Az étteremtulajdonosok több mint fele azt mondja, legközelebb kiterjeszti az akciót más napokra is.

A Torkos Csütörtökön az akcióban résztvevő vendéglátósok 80 százaléka jóval több vendéget fogadott, mint máskor. 10 vendégből 8-at a vidéki éttermek fogadtak, telt ház miatt az éttermek 67 százalékában kellett elküldeni a vendégeket.

A hatalmas sikerre jellemző, hogy a felmérésben résztvevők közül mindössze egyetlen vidéki étterem jelezte, hogy nem volt hatással az akció a vendégekre, és csak három olyan étterem akadt, ahol kisebb volt a forgalom, mint egy átlagos február végi napon – áll a Magyar Turizmus Rt. közleményében.

A budapesti éttermek 66, a vidéki éttermek 54 százaléka tervezi, hogy kiterjeszti az akciót más napokra, és 80 százalék számít arra, hogy ezzel összefüggésben hosszú távon bővül a vendégkör.

A résztvevő éttermek listája és elérhetősége a www.menjunkenni.hu honalpon olvasható.