Friss hírek

2010.08.04. 13:11

Családja nélkül szülinapozik Barack Obama

<p>Egyedül ünnepli szerdán 49. születésnapját Barack Obama. Felesége, Michelle és kisebbik lánya, Sasha ugyanis Spanyolországba mentek vakációzni, míg nagyobbik lánya, Malia egy nyári táborban múlatja az időt. A washingtoni Fehér Ház a születésnap kapcsán úgy nyilatkozott, hogy ugyan az elnök szemmel láthatóan megőszült, amióta 18 hónappal ezelőtt átvette a hivatalát, de az óriási fizikai és szellemi megterhelés ellenére élvezi a munkáját.</p>

Barack Obama 1961. augusztus 4-én született, és 47 és fél évesen vált a világ egyik legbefolyásosabb emberévé, miután 2008 novemberében elnökké választották az Egyesült Államokban. Az elnök a születésnapjához közeledve az elmúlt napokban több ízben is beszélt az elkerülhetetlen öregedésről, utalva lassuló anyagcseréjére, a munkája okozta stresszre és az egyre inkább őszülő hajára.

"Nem kétséges, hogy óriási fizikai és lelki megterhelést jelent meghozni bizonyos döntéseket, fiatal férfiakat és nőket küldeni háborúba, vagy megbirkózni az ország előtt álló gazdasági gondokkal, amelyekre a nagy gazdasági világválság óta nem volt példa" - mondta újságíróknak Robert Gibbs, a Fehér Ház szóvivője. Hozzátette ugyanakkor, hogy Obama továbbra is "egész jó formában van, és a sok kihívás ellenére is élvezi a munkáját". Az elnök fehér hajszálaival kapcsolatban Gibbs megjegyezte, hogy az őszülés "gyakoribb hajvágást tesz indokolttá" számára.

A szóvivő szerint az elnök Chicagóban tölti a születésnapját, ahol meglátogatja a Ford egyik autógyárát, majd ritka élményben lesz része: a saját házában tölti az éjszakát. Várhatóan azonban nem lesz hangos ünneplés, ugyanis a first lady, Michelle Obama épp szerdán érkezett Spanyolországba kisebbik lányukkal, Sashával, hogy néhány napot ott vakációzzanak. Nagyobbik lányuk, Malia pedig nyári táborba indult a barátaival. "Úgy vélem, néhány chicagói barátjával fog vacsorázni" - mondta a szülinapi ünneplésről Gibbs, ám további részletekre nem tért ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!