Hatalmas robbantás Karacsiban – legalább 18 halott, száz sebesült

Hatalmas robbantás Karacsiban
Hatalmas robbantás Karacsiban
Legalább 18 ember meghalt és nagyjából százan megsebesültek csütörtökön a pakisztáni Karacsi városában végrehajtott robbantásos merényletben – közölték helyi tisztségviselők.

Az esti csúcsforgalom idején történt támadással egy rendőrőrsöt céloztak, amely szinte teljesen megsemmisült.

Az autóval érkezett támadók először lövöldözni kezdtek az őrsnél lévő rendőrökre, majd a robbanóanyaggal megpakolt járművet nekivezették az épületnek, és felrobbantották – közölte a Karacsinak otthont adó Szindh tartomány belügyminisztere. A merényletben legalább 18 ember halt meg és nagyjából százan megsebesültek – közölte Szindh tartomány kormányszóvivője. A halottak között öt rendőr van.

Szemtanúk és tisztségviselők elmondása szerint hatalmas volt a robbanás, amely egy három méteres krátert hagyott maga után. A rendőrségi épület szinte teljesen megsemmisült, és egy része össze is omlott, embereket temetve maga alá – közölték szemtanúk. A robbanás miatt három kilométeres körzetben törtek be ablakok.

A merénylet egy szigorúan őrzött területen történt, ahol több kormányzati épület és szállodák találhatóak, valamint az amerikai konzulátus – írta a CNN amerikai hírtelevízió.

A pakisztáni tálibok szóvivője a CNN-nek elmondta, hogy az ők követték el a robbanást.
– Független Hírügynökség –

Címkék: ,