Hatalmas pontyot zsákmányolt egy horgász a Tisza-tavon

Tiszafüred (MTI) – Hatalmas, majdnem 21 kilogrammos pontyot akasztott és emelt partra egy horgász a Tisza-tavon; a hal – egy közelmúltban kifogott kapitális méretű harcsával együtt – a víztározó egyik idei rekordere.

A pontyok között ma már egyre ritkább vadvízi, különösen vehemensen védekező, 20,89 kilogrammos példány még csütörtök éjjel, Poroszló közelében, a Kis-Tiszán, a Kapros-fok környékén harapott rá a Kerekes László által felkínált csalira – tájékoztatta Albel Tamás, a víztározó halászati hasznosításával megbízott Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. médiareferense az MTI-t.     A horgász fenekező módszerrel, kukoricafüzérrel tévesztette meg a hatalmas tőpontyot, amelyet csak komoly erőpróba árán, kitartó fárasztást követően sikerült megszákolnia.

Albel Tamás emlékeztetett arra, hogy alig egy héttel korábban óriási, 214 centi hosszú, 82,5 kilós harcsát fogott ki a tóból Vida György veszprémi horgász, aki tizenkét méter mélyről csalta horogra, és félórás fárasztás után emelte csónakba élete halát. 

– MTI –