Hatalmas plüssmaci segített megismerni

Kazincbarcika – Egészséghetet tartottak a Napsugár Tag­óvodában a közelmúltban. A projekten belül Mackó Kórház elnevezéssel az óvodások helyi mentősök és ápolók segítségével játékos foglalkozáson ismerkedtek meg az emberi test felépítésével – adta hírül a Kolorline.

Közösen tanulták

A projekt részeként egy napra „Mackó Kórházzá” alakult a Napsugár Tagóvoda, ahol az ovisok szakemberek és egy óriási plüssmaci segítségével ismerkedtek az emberi testtel. A kicsik közösen megtanulták a belső szervek fontosságát, hogy mi mire való és milyen funkciókat látnak el. Az ovisok, miközben ápolónak öltöztek, kipróbálhattak olyan eszközöket, amelyeket egy-egy orvosi vizsgálat során alkalmaznak.

A gyerekek körében a legnépszerűbb eszköz a fonendoszkóp volt, amit egymáson ki is próbáltak. A Mackó Kórház munkatársainak célja az volt, hogy a gyerekek ne féljenek, ha orvosi ellátásban részesülnek. A gyakorlat során az egészségügyben dolgozó szakemberek remek illusztrációkkal, felszereléssel és berendezett élethű helyszínekkel próbálták az ovisok számára érthető módon közelebb hozni az egészségügy világát.

ÉM