Hatalmas összefogás az Öreg halászért

Hatalmas összefogás az Öreg halászért
Miskolc – Ahogy arról már beszámoltunk, kampányt indított a Herman Ottó Múzeum Csontváry Kosztka Tivadar Öreg halász című művének megmentésére. A festményt 1964-ben restaurálták utoljára, így elkerülhetetlen, hogy megújulhasson. A restaurálás 3 millió forintba kerül, melyhez adakozásra hívnak mindenkit, nemcsak a pénz miatt, hanem, hogy minél többen menjenek el és nézzék meg a művet.

Megmozgatta az embereket

Így támogatójegyek vásárlására van lehetőség, melynek összege a teljes árú jegy kétszerese, vagyis kétezer forint. A felhívás megmozdította az embereket, szerdán a múzeumban számoltak be róla, hogy dr. Barkóczi István és az általa tulajdonolt cégcsoport ötszáz támogatójegyet vásárolt meg, melyet Miskolc mellett az agglomerációban lévő települések közt osztanak szét, hogy lakói a múzeumba látogathassanak.

– Utoljára ilyen közösségi felelősségvállalás 2007-ben a mocsári ciprusok kapcsán valósult meg, valóban mindenki megmozdult – mondta Pusztai Tamás, a múzeum igazgatója.

Fotók: Kozma István Fotók: Kozma István ©

– Sok helyi vállalkozóval együtt úgy gondoljuk, hogy ez egy olyan ügy, amelyben kötelességünk, hogy segítsünk. Hozzá kell járulnunk a helyi értékek megőrzéséhez, miközben olyan gyerekek jöhetnek el a múzeumba, akik még talán nem is jártak itt – mondta dr. Barkóczi István.

Jelen volt az eseményen Fekete Tibor, Emőd polgármestere és Némethi Lajos a szirmabesenyői önkormányzat képviseletében, akik nemcsak átvették a támogatójegyet, de településük nevében 50-50 ezer forintos támogatást is felajánlottak. A Miskolci Tankerületi Központ nevében dr. Nagy Judit igazgatóhelyettes tájékoztatott arról, hogy ők is támogatják a restaurálást.

ÉM-HI