Hatalmas bevételt hozott egy holland nyugdíjpénztárnak Michael Jackson halála

Az alig két hete elhunyt Michael Jackson dalai komoly bevételt hoztak egy holland nyugdíjpénztárnak – adta hírül kedden az AFP. Az ABP tavaly megvásárolta ugyanis 14 Jacko-dal jogát. Minden eladott CD és DCD után pénzt kap a nyugdíjalap, illetve szintén gyarapszik a vagyona, amikor a rádiók és tévék Jackson-dalokat játszanak. Az ABP, amely a világ harmadik legnagyobb nyugdíjpénztára, tavaly 120 millió euró (csaknem 33 milliárd forint) értékben vásárolta meg zeneszámok jogait. A nyugdíjpénztáré a “Remeber the time”, a “You are not alone”, valamint az “In the closet” című dalok joga is.

Andre Raaf, az ABP zenei vagyonát kezelő cég ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy csak olyasmibe fektetnek, “amely minden évben bevételt hoz”. Hogy Jackson dalai mennyivel gyarapították a pénztár vagyonát, azt nem árulta el az ügyvezető. Annyit mondott mindössze, hogy “évente legalább nyolc százalékos hozammal” számolnak, amikor befektetnek.

Michael Jackson június 25-én hunyt el Los Angelesben. Az énekestől kedden vettek búcsút családtagjai, majd koporsóját átszállították egy stadionba, ahol rajongók is részt vehetnek búcsúztatásán.