Hat rendőr keveredett vesztegetés gyanújába Röszkén – ketten előzetes letartóztatásban vannak

Akt.:
Hat rendőrrel szemben merült fel egy hétvégi ellenőrzéskor a röszkei autópálya határátkelőn, hogy vesztegetéssel gyanúsíthatóak, közülük ketten már előzetes letartóztatásban vannak. A hat rendőr közül négyen már nem tagjai a testületnek, egy-egy egyenruhást parancsnoka szolgálati beosztásából felfüggesztett, illetve áthelyezett más beosztásba – tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szenti Szabolcs hadnagy, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Az elmúlt hétvégén a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság és a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálatának illetékes kirendeltsége közösen tartott ellenőrzést a röszkei autópálya-határátkelőn dolgozó rendőrök között. A közös ellenőrzés során hat határrendésszel szemben merült fel a hivatalos személy által elkövetett vesztegetés bűntett megalapozott gyanúja. A Szegedi Nyomozó Ügyészség két rendőrt vett őrizetbe, és a Független Hírügynökség információi szerint indítványozta előzetes letartóztatásukat.

Az ügyben érintett rendőrök parancsnoka négy rendőr szolgálati viszonyát azonnal megszüntette, míg egy-egy határrendészt szolgálati beosztásából felfüggesztett, illetve áthelyezett.