Hat magyar katona halt meg az elmúlt tíz év külszolgálataiban

A mostani esettel együtt eddig összesen hat magyar katona halt meg az elmúlt tíz évben külszolgálatban, különböző missziók tagjaiként, tizenhárman pedig megsérültek.

Szombaton délután tűzszerész feladat végrehajtása közben egy újabb katona lelte halálát Afganisztánban.

A szombati szerencsétlenség előtt legutóbb június 10-én halt meg magyar katona külföldi szolgálatban. Akkor is Afganisztánban; egy házilag készült bombát próbált hatástalanítani és a szerkezet felrobbant.

Május 4-én, Afganisztánban egy autóbalesetben sérült meg könnyebben két magyar katona. 2008. március 26-án Irakban sérült meg könnyebben a Magyar Honvédség Tanácsadó és Összekötő Csoportjának egy tagja Irakban. Egy rakétatámadáskor a robbanás után felcsapódott kő találta el a vállát.

2007. október 8-án Afganisztánban egy katonai konvoj mellett robbant bomba, egy magyar katona könnyű hámsérüléseket szenvedett.

2006. március 8-án két magyar katona súlyosan, egy másik könnyebben sérült meg Afganisztánban, mikor az őket szállító terepjáró felborult.

2005. október 9-én szintén Afganisztánban sérült meg könnyebben két magyar katona. Terepjárójukkal járőrözés közben egy busszal karamboloztak. Ebben az évben ugyancsak Afganisztánban, augusztus 7-én szintén egy közlekedési balesetben sérült meg egy magyar katonanő. Ebben a balesetben meghalt egy német katona is, két másik német egyenruhás megsérült.