Hat kiskutya várta megmentőjét

Akt.:
Kecskés István és a megmentett kutyusok
Kecskés István és a megmentett kutyusok
Bodrogkeresztúr, Sárospatak – Egy bodrogkeresztúri buszsofőr szedte össze a magukra hagyott kutyusokat.

„Már sötét volt, amikor a buszsofőr a jármű lámpájának fényénél kiskutyákat pillantott meg a tokaji út szélén. Azonnal megállt a járművel, és összeszedte az anya nélkül kirakott, vacogó csöppségeket. Puha fekhelyet készített számukra a buszon, s úgy folytatta útját. Amikor este 10-kor a kiskutyákért mentem Bodrogkeresztúrba, éppen a feleségével gyönyörködtek bennük. Szeretettel megsimogatták őket, sok szerencsét kívánva… Öröm ilyen emberekkel találkozni!” – írja a Facebookon Törő Gábor, a sárospataki Mandula-hegyi Kutyamenhely alapítója.

Éhesek voltak

Mint kiderült, a jóságos buszvezető Kecskés István, akit telefonon sikerült elérnünk.

– Jaj, nem azért tettem, hogy bárki kitegye a Facebookra vagy hogy újságcikk legyen belőle! – szabadkozott. De azért a kedvünkért elmesélte, hogy is történt a múlt heti kutyamentés. – Az út szélén két kiskutyát pillantottam meg. Megálltam, megsimogattam őket, mindig megsajnálom a magukra hagyott állatokat. Akkor láttam, hogy van ott másik két csöppség is. Ők is odajöttek hozzám, nyalogatták a kezem, biztosan nagyon éhesek lehettek. Aztán vettem észre, hogy van ott egy doboz is és még két kiskutya, összesen tehát hat. Először a nyíregyházi állatmenhelyet hívtam, de ott nem vette föl senki, aztán a sárospatakit. Ott azt mondták, hogy csak este tudnak érte jönni. Így történt, hogy hazavittem a hat kiskutyát, megetettem őket, tényleg nagyon éhesek voltak. Ha nem találtam volna nekik menhelyet, egyet-kettőt megtartottam volna, a többinek kerestem volna gazdát. Egyébként van két saját kutyám, nagyon szeretem őket – fejezi be a történetet István.

ÉM-HE


Az étvágyuk nagyon jó

A hat kiskutya (egy fiú és öt lány) jól van, az étvágyuk kielégíthetetlen, mondta lapunknak Törő Gábor. Elmesélte, hogy nemrég adományt kaptak az egyik támogatójuktól. Le akarta fényképezni, hogy a hat kiskutya hogyan falatozik az ajándékba kapott kutyaeledelből, de mire elővette a gépet, a kutyusok mind megették a táljukba öntött ételt. A kutyák túl vannak az első orvosi vizsgálaton és a kötelező oltásokon is. Nevet pedig a támogatóik fognak nekik adni.

Az állatvédő hozzáteszi: nagy problémák vannak Magyarországon a kutyatartás terén. Már a harmadik olyan ebet fogadták be, amelyiknek a nyakába volt vágódva a madzag vagy a lánc. Sokan az út szélére teszik ki a feleslegessé váló kutyusokat, de volt, hogy valaki zsákba kötve dobta ki megunt állatát.