Hat kilós kábítószerfogás Nyíregyházán

Hat kilós kábítószerfogás Nyíregyházán
Hétfőn egy nemzetközi rendőri együttműködésnek köszönhetőn a napokban kapott információ alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai egy nyíregyházi lakásban megtartott házkutatás során lefoglaltak mintegy 6 kiló kábítószert.

Leoglalásra került 8 ezer darab ecstasy tabletta, mintegy 2 kiló speed por és marihuána, ami jelentős mennyiségnek számít.

A megalapozott gyanú szerinmt a mintegy 15 millió forint kereskedelmi értékű drogot egy 31 éves nyíregyházi hölgy csempészte be Hollandiából kocsijában eldugva. A nő kihallgatásán kiderült második alkalommal próbálkozott, de ezúttal lebukott.

A megye belsejében eddig ez a legnagyobb kábítószerfogás, egy tételben eddig még nem találtak ekkora mennyiséget. A terjesztő feltehetően több száz fogyasztó igényét elégíthette volna ki – mondta dr. Kovács Sándor ezredes bűnügyi igazgató, főkapitány helyettes, amikor a nagy fogásról kedden délelőtt beszámolt. A határnál korábban már volt egy 68 kilós fogás.

Bod Péter alezredes alosztályvezető, az ügy nyomozásának vezetője hozzátette: a terjesztéssel kapcsolatos feltérképezést még vizsgálják. A nő ellen jelentős mennyiségű kábítószerrel való visszaélés miatt indított eljárást a rendőrség.

A gyanúsított nő holland társával intézte a drogügyeket, a részletek azonban még nem ismertek, a holland hatóságok most kezdték meg a vizsgálatot.

A 31 éves nőt őrizetbe vette a rendőrség és kezdeményezik az előzetes letartóztatását.

– Fullajtár András –