Hat külföldi is volt a lezuhant afgán utasszállító repülőgépen

Hat külföldi és 37 afgán állampolgár – köztük az öt fős személyzet – utazott a hétfőn Afganisztánban lezuhant utasszállítón – derül ki a Pamir Airways afgán légitársaság adataiból.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Hindukus hegységben történt tragédiának vannak-e túlélői. Az afgán kormány csapatokat küldött a szerencsétlenség helyszínére, és egyúttal a NATO-erők segítségét kérték.


Az Antovov24-es típusú gép Kunduzból Kabulba tartott. Az afgán hatóságok szerint a balesetet a rossz időjárási körülmények okozták. A külföldi áldozatok nemzetiségéről egyelőre nem közöltek adatokat.

A főként belföldi járatokat üzemeltető Pamir Airways légitársaság AN-24-es típusú utasszállító gépe az Afganisztán északi részében található Kunduzból szállt fel, hogy a fővárosba repüljön. A gép a Hindukus hegységben, a több ezer méter magasan elterülő Szálang-hágó környékén zuhant le. Az afgán kormány szerint 30 kilométerrel Kabul előtt szakadt meg a rádiós összeköttetés a repülőgéppel. A gépen tartózkodó 43 ember közül hatan külföldi állampolgárok voltak, köztük egy nő.

Az afgán kormány csapatokat küldött szerencsétlenség helyszínére, a Hindukus hegységbe, a NATO-erőket pedig arra kérték, hogy pilóta nélküli felderítő robotrepülőgépeikkel segítsenek pontosan meghatározni, hogy hol lehetnek a repülőgép roncsai.
– Független Hírügynökség –