Hat hónap felfüggesztés, mert beteggel szexelt

Hat hónapra felfüggeszettek egy ausztrál orvost, mert még hét évvel ezelőtt szexuális kapcsolatba lépett egyik betegével, írta csütörtökön az ausztrál news.com internetes hírportál. A nőnek gondjai voltak a teherbeeséssel, ezért látogatta meg az orvost.

A most 41 éves queenslandi orvos nyilvánosan bocsánatot kért, amiért nem orvosi hivatásának szabályai szerint viselkedett. A férfi jelezte, hogy teljes felelőséget vállal az esetért, annak ellenére, hogy a nő közleményben tudtatta: a kettőjük közötti létrejött kapcsolat közös megegyezésen alapult, és az orvos nem pozícióját kihasználva nyomult rá.

A férjezett nő és az akkor még egyedül élő orvos 1999 decembere és 2000 februárja között összesen hat alkalommal szexelt a rendelőben, ahova a nő azért látogatott, mert gondja voltak a teherbeeséssel. A kettőjük között létrejött kapcsolat azután szakadt meg, hogy a férj rájött mi történik. A nőnek 2000 januárjában végül sikerült teherbe esnie: a DNS viszgálat eredménye szerint a gyermek apja a férj.

Az orvos elmondta: az eset óta csak úgy foglalkozik betegekkel, hogy egy segítője is a szobában tartózkodik.