Hat fiatal kapott profi szerződést Diósgyőrben

Akt.:
Hat fiatal kapott profi szerződést Diósgyőrben
Hat fiatal kapott profi szerződést Diósgyőrben - © Fotó: dvtk.eu
Miskolc – Hat fiatal labdarúgóval kötött profi szerződést a DVTK labdarúgó csapata, valamint közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a klub és Halmai Ramon.

Hat fiatal labdarúgóval kötött profi szerződést a DVTK. A klub bejelentése szerint Bánhegyi Donát (kapus, született: 2001.06.23.), Bárdos Bence (védő, 1998.02.05.), Géringer Tamás (védő, 1999.05.19.), Kitl Krisztián (középpályás, 1999.11.18.), Mertse Ábel (támadó, 2000.02.23.) és Szalóczy Dávid (középpályás, 1998.07.31.) a napokban írhatta alá élete első kontraktusát.

A saját nevelésű labdarúgók közül néhányan már megjárták az első csapat öltözőjét, de egyelőre nem az NB I-ben juthatnak nekik nagyobb szerep, hanem a nagycsapat előszobájában, az NB III-ban szereplő DVTK tartaléknál.

– Gratulálok az hat ifjú labdarúgónak élete első profi szerződéséhez – nyilatkozta Bódog Tamás szakmai igazgató. – Nagyszerű képességekkel és kiváló mentalitással megáldott labdarúgókról van szó, akik jó úton járnak, hogy a DVTK felnőtt csapatához kerüljenek. Többen már tréningeztek is a csapattal, és felkészülési mérkőzésen is bizonyíthattak. Teljesítményükkel mindenképpen pozitív benyomást tettek a szakmai stáb számára. A fiataloké a jövő, és bízunk benne, hogy fejlődésük töretlen lesz, tehetségüket pedig maximálisan kamatoztatva hosszú távon meghatározó tagjai lehetnek majd a Diósgyőrnek.

– Először is szeretnék gratulálni a fiataloknak a profi szerződéshez – tette hozzá Sütő Szilárd, a DVTK utánpótlás szakmai igazgatója. – Ezek a játékosok a tehetségükhöz méltó hozzáállással bizonyították, hogy hosszú távon számolhat velük a klub. Örülünk, hogy a DVTK-val kötötték meg mindannyian első profi szerződésüket, ezzel is példát mutatva és ösztönözve fiatalabb labdarúgóinkat, hogy igenis érdemes keményen dolgozni nap mint nap. Természetesen a sor nem zárul le. Folyamatosan figyelemmel követjük a játékosaink fejlődését, és aki arra érdemes, azzal mindenképpen hosszú távon tervezünk Diósgyőrben.

A DVTK labdarúgó csapatával kapcsolatos hír továbbá, hogy a napokban közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a klub és Halmai Ramon.