Hat évet kapott a miskolci bugyirabló

Hat évet kapott a miskolci bugyirabló
Miskolc – A fiatalkorúként már erőszakolt, most rabolt és a nőn lévő bugyit szerezte meg a fegyházra ítélt férfi. A támadónak kizárólag a kiszemelt áldozaton lévő fehérnemű kellett.  A Büntető törvénykönyv

Vakmerő rablót ítélt el elsőfokon a Miskolci Bíróság, mert a huszonéves férfi több nőt is megtámadott egy éve Miskolcon, hogy értéktárgyaikat, pénzüket megszerezze. Az egyik áldozattól a rajta lévő bugyit vette el zsákmányként. Talán nem véletlen, hogy a női fehérnemű is felkerült a megszerzendő zsákmány listájára, ugyanis a férfi tizenhat esztendős korában már megerőszakolt valakit, amiért 3 év javítóintézeti nevelést lapott.

Pénzszerzési szándék

A közelmúltban tartott elsőfokú ítélethozatal során a taláros testület megállapította, hogy a nyolc általánost sem végzett, most 26 éves vádlott többször is összeütközésbe került már a törvénnyel. Lopások, rablások, okirattal visszaélések és erőszakos közösülés miatt már többször elítélték. Ez alkalommal pedig a két nap alatt elkövetett négy rablás miatt vonták felelősségre. A Lyukóvölgyben lakó férfi azzal a szándékkal indult el otthonából, hogy pénzt szerez. Akár lopással, akár betörés árán is. Az éjszakai órákban a munkahelyükről magányosan hazafelé tartó nőket szemelt ki. Követte, majd testi és erőfölényét használva támadta meg a gyengébb nemhez tartozókat.

Követett, fenyegetett

Az egyik lányt a Győri kapuban szúrta is és követte. A lány észrevette, hogy rátapadt valaki, de nem tudott elmenekülni. A lépcsőház bejáratánál utolérte a vádlott. Ott késnek látszó tárgyat szegezett a nőre férfi és közölte: “Vegye le a bugyiját!” A nő nem teljesített a követelést. Félelmében azonban alkudozni kezdetet. Azt mondta, hogy a férfi várja meg a ház előtt amíg felmegy a lakásába és lehoz neki egy bugyit. A rablónak azonban kizárólag a kiszemelt áldozaton lévő fehérnemű kellett. A nő megpróbált beslisszolni a lépcsőházba, de a férfi előtt nem tudta bezárni az ajtót.

Nőket szemelt ki

A férfi újabb nyomatékot adva fenyegetésének a kezében tartott tárggyal a nő felé lépett, aki ekkor halálfélelemében levette bugyiját és átadta a támadónak. Majd immár sikítozva lármázta fel a lépcsőházat. A rabló ekkor elpucolt. A többi támadás során is nők voltak a kiszemelt áldozatok. Igaz, tőlük az alsóneműt már nem követelte a vádlott. A kihallgatások során a perbe fogott férfi lényegében beismerő vallomást tettet. A bíróság végül a tények, a tanúvallomások és bűntárgyak, a vádlott előélete alapján hat év fegyházzal sújtotta elsőfokon a vádlottat.