Hasznos tanácsokkal az elhelyezkedéshez

Szabó Katalin és Pataki Gábor egy állásinterjú-bemutatón
Szabó Katalin és Pataki Gábor egy állásinterjú-bemutatón
Mezőcsát – Október 10-én a csáti közösségi ház szolgált helyszínéül egy rendhagyó előadásnak. A rendezvény célja az volt, hogy segítő kezet nyújtson a fiataloknak, akik rövid időn belül a munkaerőpiac szereplőivé válnak.

Az est házigazdája Szabó Katalin volt, aki otthonosan mozog az önéletrajzok és állásinterjúk világában, mivel hosszú éveken át egy brit telekommunikációs cégnél dolgozott vezető trainerként, így hasznos tanácsokkal tudta ellátni az érdeklődőket.

Szó esett az önéletrajz­írásról, arról, hogy mik azok a tipikus hibák, amelyeket a pályázó elkövethet, hogyan épül fel az állásinterjú, mi az, amire az interjúztató figyel, és betekintést nyújtott a multik világába.

És hogy miért volt ez az előadás rendhagyó? Többek között az előadásmódja miatt, hiszen a fiatalok aktív szereplői voltak az este alakulásának, ami interaktív keretek között zajlott, kifejezetten oldott hangulatban.

A részt vevő fiatalok a feltett kérdéseikre nyílt és őszinte válaszokat kaptak.

Mindez annak is köszönhető, hogy Kati maga is „megmászta a szamárlétrát”, ő is átesett a felvételi eljáráson, aztán beosztottként dolgozott, majd kemény munkájának és kitartásának köszönhetően került vezető beosztásba.

Így első kézből nyújt információt az érdeklődőknek.

– ÉM –